Beste cultuurminnende goedvoerlezers,
Wat een leuk initiatief zeg, het uitwisselen van onze culturele interesses. Ik denk dat dit misschien wel uit zou kunnen groeien tot een heus clubje van cultuur-minnaars. Aan mij zal het niet liggen. Je hebt zo al een redelijk aantal specializaties genoemd op cultureel gebied, maar zoals jullie van me weten ben ik toch meer een man van de poëzie en literatuur. Daarom hoop ik dat het in onze nieuwe club goed zal vallen dat ik af en toe een boekverslag publiceer of jullie kan mee laten genieten van een mooi stukje poëzie.

Om met de deur in huis te vallen wil ik jullie graag een boek voorstellen waarvan ik erg genoten heb. Het is een boek van de auteur Isabelle Allende en het heet” The House Of The Spirits “. Het is een boek dat ook en vooral door jongere dames erg gewaardeerd wordt, zo bleek mij later.

Beknopte beschrijving van de inhoud
Rond de figuur van Esteban Trueba, de tirannieke, wellustige grootgrondbezitter bewegen zich vier uitzonderlijke vrouwen. Rose de Schone, de nimf met het groene haar, haar zuster Clara, de dromerige helderziende, die op telekinetische wijze voorwerpen kan laten bewegen en haar dochter Blanca, die een verboden liefde koestert voor een linkse protestzanger, tot grote schande van de familie zwanger van hem wordt en een dochter baart. Dit kind, het meisje Alba, zal later in een tijd van verval en terreur de wonderbaarlijke geschiedenis van haar familie opschrijven, om zoals ze zegt: ‘het verleden te laten herleven in mijn eigen ontzetting te overwinnen.’ Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om ook het boek te lezen. En ik kan jullie ook aanraden om het boek naderhand eens aan een vriendin uit te lenen.

Groetjes en veel leesplezier …….

Pin It on Pinterest

Share This