Kerstverhaal – De Kerstman bestaat echt!

Het sneeuwt. De bloemen staan op de ruiten. Hans kreeg niets van Sinterklaas, terwijl zijn vriendje met MP3-speler pronkt. Het jongetje had nog wel een winterpeen voor het paard achtergelaten, maar de volgende dag lag de peen er nog steeds. Goedvoerdegoedvoer. Zijn vader en moeder zeggen steeds dat Sinterklaas niet bestaat, maar hij weet wel beter. ’s Nachts had hij de oude man over het dak horen lopen. Nu is het bijna kerst en hoopt hij dat de kerstman langskomt, maar zijn ouders zeggen dat de kerstman een Amerikaans verzinsel is. Hij heeft een erg lieve vader, dat wel, maar de laatste tijd is hij zichzelf niet meer.

Hij zuipt en moeder,tja, wat doet zij eigenlijk? Het is koud in huis. De verwarming gaat ook al niet meer aan. Hij drukt zijn neus tegen het raam en hoopt in de sneeuw de kerstman te zien. Niks dus en gaat slapen. Tering. Ondertussen maken papa en mama zich zorgen. Ze willen hun zoontje wel iets geven, maar het kan gewoon niet.

Ze krijgen iedere dag een incassobureau op visite. Te ruim geleefd … je weet wel. Dan heeft vader een idee. Hij verkleed zich als kersman met een rode neus. en zegt met een oude sonore stem tegen zijn vrouw:” heb je al een feestmaal voorbereid?. Neen? Kom eens bij sinterklaas, o nee, de kerstman op schoot zitten, dan zullen we er even over praten”. Van het één komt het ander, je weet wel. Na een klein kwartiertje zijn ze de zorgen even vergeten. Komt Hans naar beneden om te pissen en ziet de kerstman beneden in een stoel hangen. “Bent u de kerstman of God?” vraagt Hans. “Dat zou ik wel willen,” zegt papa. “Nee, ik ben gewoon moe en wil naar bed goedvoerdegoedvoer.nl”.

Pin It on Pinterest

Share This