Afgelopen vrijdag was de gemeenteraadsvergadering van Walfigem voltallig om zich te buigen over de kwestie van een te bouwen parkeergarage. Hoewel niet alle bewoners ervan op de hoogte waren speelde deze kwestie in de wandelgangen van het gemeentehuis al behoorlijk hoog op. Met name de lijsttrekker van Gewoon Normaal, Ben Zwijmelteef had het aanzienlijk te verduren.

Maar waar gaat het eigelijk om?

Afgelopen vrijdag was de gemeenteraadsvergadering van Walfigem voltallig bij elkaar om zich te buigen over de kwestie van een nieuw te bouwen parkeergarage. Hoewel niet alle bewoners ervan op de hoogte waren speelde deze kwestie in de wandelgangen van het gemeentehuis al behoorlijk hoog op. Met name de lijsttrekker van Gewoon Normaal, Ben Zwijmelteef had het aanzienlijk te verduren. Maar waar gaat het eigenlijk om?

Voorstel van lijst 3 Gewoon normaal om bij Café De Meur een ondergrondse parkeergarage voor 300 auto’s te realiseren.
De kosten worden geraamd op 4,4 miljoen euro. Maar, omdat Café De Meur dagelijks niet meer dan tien bezoekers heeft is zo’n project dan ook volstrekt onlogisch, onvoorstelbaar, idioot, gestoord en bij de beesten af. Ben Zwijmelteef vond dat niet en bleef bij het standpunt dat geld moest rollen, bezoekers of niet! Toen hij liet doorschemeren dat hijzelf de bouwwerkzaamheden zou willen verrichtten was het spreekwoordelijke hek dan ook snel van de dam.

Omdat Zwijmelteef in het verleden nogal eens gesjoemeld heeft met bedenkelijke projecten, gemeenschapsgeld, buitenlandse prostituees, auto’s en kippen staat hij bij de belastingdienst en de gemeente Walfigem te boek als een notoir fraudeur. Toen hij te horen kreeg dat het niet, nimmer en nooit door zou gaan ontstak hij in woede en bespuwde de voorzitter Henk Lat in het gelaat.

gevecht

Na een kleine worsteling en met tussenkomst van derden werd de vergadering onderbroken en wordt deze aanstaande maandagavond hervat. Daar het waarschijnlijk een matpartij gaat worden, want Zwijmelteef riep toen hij het gemeentehuis verliet nog woedend: ” Lat, hier krijg je spijt van lelijke oesterlul!”

Dus stelt het gemeentebestuur voor om voor deze ‘ene’ keer naast de komende vergadering een illegale gokavond in te lassen. Diegenen die zo’n gokje willen wagen kunnen zich maandagavond voor zeven uur melden bij Job Scheurnaat, bode van het gemeentehuis. De inleg is voor een ieder 100 €.
Inzet is: Zwijmelteef versus Henk Lat. Als klap op de vuurpijl is de inleg volledig aftrekbaar.

Pin It on Pinterest

Share This