Foto: Generaal Plof

Oefening voortijdig beëindigd wegens vervalsing morsetekens. In de Generaal Plofkazerne bij het Baggerdiep zijn twee korporaals per direct uit hun functie ontheven. Deze ernstige maatregel is genomen nadat gebleken was dat de militairen voor de grote oefening op de Baggerheide de morsekaarten hadden vervalst en openbaar hadden weten te krijgen. Met behulp van vervalste papieren en handtekeningen van betrokken officieren werden de morse-kaarten herschreven en aan militairen verstrekt die net op oefening waren.

In een begeleidende brief ging het om een update maar omdat het er serieus uitzag werd er geen onraad vernomen. Wel bij de eerste 150 mm kanonschoten! De tankcommandant van 103 tankbat sgt.Slagter interpreteerde het gecodeerde morseschrift juist maar had niet in de gaten dat het om een vervalsing ging. Zo waren de coördinaten veranderd en werd ter nauwernood de torenspits van de Heilig Haatkerk, waar op dat moment een begrafenisdienst gaande was, op een haar gemist. Bij de uitleg over deze afzwaaier ontstond er in morse een vraag en antwoordspel dat dusdanig uit de hand liep dat vroegtijdig de oefening werd afgelast hetgeen bijna niet lukte vanwege de totale radiostilte.

Waar het fout ging:

● ● / ● ● ● // staat voor 150 m. br. en 360 vr. maar werd 2490 m. br. en 480 v. De grote misverstanden en heftige irritaties ontstonden in de volgende berichten:

― / ● / ● ― ● ● / ● ● ● ― ― ● ●● / ― // ● ● /
Je moeder is een hoer
// ― / ● / ● ● ―● ● ― ―● ● / ● ● ● // ● ● ● ●
Ga geiten neuken in Alsjelambentdan
― / ● / ● ● ― / ― //
Stront aan de knikker
― ● ●/
Lul
― / ● / ● ● ― / ― //
Smegmakop
●― ― / ● / ● ● ― ― ● ●● ● ― ― ● ●● ● ― / ― ● ● / ● ● / ― //● ― ● ― ●
Ik neuk je wijf waar je bij staat, befburger
― ● ● / ●● ― ● ― ● ● / ― ― ● ● / ● ● / ● ● / ● ● ● // ― // //
Schiet godverdomme eens raak, trilkut
― ●● ― ● ― ● ● ― ― ● ●― ● ● / ● ● / ― // ● ●● ● ― ― ● ● / ● ● / ― //
Een taart voor diegene die sergeant een kogel door zijn mongolenkop jaagt

Pin It on Pinterest

Share This